22 December 2015

Blogmas(4) NO-BAKE CHERRYLICIOUS BALLS





What we bake for Xmas (Part 1)
Čo pečieme na Vianoce (1 časť)


Christmas time, the best time to bake something and mostly to EAT something.
It is the only time when we all get a little fat and we enjoy it. Time for complaining comes next year. :P (When you say it like that, it seems much better than „in one week“)
We have decided to share with you some of our favorite recipes.
We hope you will try some of our recipes and please let us know in a comment section below, which of them you liked the most! Enjoy!



Čas Vianoc, najlepší čas niečo upiecť a hlavne veľa zjesť. Čas, kedy dokážeme ľahko pribrať, ale veľmi nám to nevadí. A potom prichádzajú tie novoročné predsavzatia, ako musíme zhodiť vianočné kilečká - veď to každý pozná ;)
Rozhodli sme sa zdieľať s vami niektoré z našich obľúbených receptov. Dúfame, že niektoré vyskúšate a v komentároch nám napíšete, ktoré sa vám najviac páčili.



Today it’s time for No-bake cherry balls covered in coconut, one Andy’s faves.
Dnes tu máme recept na nepečené čerešňové guličky obalené v kokose.




YOU WILL NEED:
Budete potrebovať:



·         200g of caster sugar
·         150g of butter
·         250g of chocolate pudding (box of BB pudding for Slovaks/Czechs :P)
·         100g of grated almonds
·         1 tbs of cocoa powder
·         0,5 dcl of rum (for Pirates)
·         2 jars of canned black cherries (without pits)
·         1 pack of desiccated coconut


·         200g práškového cukru
·         150g masla
·         250g čokoládového BB pudingu
·         100g pomletých mandlí
·         2PL kakaa
·         0,5dcl rumu
·         2 poháre vykôstkovaných višní
·         1 balíček strúhaného kokosu

Put all the ingredients, EXCEPT FOR black cherries and coconut, into one bowl and using your hands make a little “dough”. Then, put your dough to the fridge for 20 minutes. Meantime prepare the cherries and coconut. 
This is what you should have after you get your chocolate dough out of the fridge. :)


Vložte všetky prísady (okrem višní a kokosu) do misky a rukami vymiešajte cesto. Potom odložte cesto do chladničky na 20minút. Medzitým si nachystajte višne a kokos do misiek. Takto vyzerá čokoládová hmota po vytiahnutí z chladničky. J



NOW FOR THE FUN PART: 
Teraz tá zábavnejšia časť:

Let’s make little Christmas Poos! This is the perfect time to ask the kids for help.
Tear off a little piece of the dough, put one black cherry into the middle and form a little poo, I mean a ball. :P


Odtrhnite kúsok cesta, vložte jednu višňu do stredu a vytvarujte malú guličku. Skvelý čas, aby vám prišli pomôcť vaše deti. 


Finally, to make it look a bit more festive, cover it in coconut and tadaaa!

Nakoniec, aby to vyzeralo aj dobre, vyváľajte guličky v kokose.


You can use small paper cases or serve it just as it is, that is absolutely up to you.
Thank you for reading and if you decide to give it a try, do not forget to leave us a comment!


Môžete použiť malé papierové košíčky alebo servírovať to len tak, je to úplne na vás J Ďakujeme za prečítanie a ak sa to rozhodnete vyskúšať, nezabudnite nám zanechať komentár!
And as Andy said:Keep them somewhere safe! So there would be some left for Christmas! ;)
A ako hovorí Andy: Nájdite nejaké bezpečné miesto na schovanie, inak vám žiadne nezostanú na Vianoce J



No comments:

Post a Comment