9 February 2016

Valentine's day ideas ♥ (2) : HEALTHY CHOCOLATE PRALINES


As we have promised, today it is all about healthy but yummy chocolate pralines.Those of you who prefer healthy treates will find this recipe perfect! So lets get started!
Ako sme sľúbili, dnes to bude na zdravo. Tieto pralinky však vyzerajú a chutia rovnako dobre. Tak sa pustime do toho.

YOU WILL NEED:
BUDETE POTREBOVAŤ:
·         1/2 cup of cacao powder
-   5 polievkových lyžíc kakaa (pridajte viac alebo trošku menej podľa chuti)
·         1/2 cup of coconut oil
-   pol šialky kokosového oleja (=približne 5 polievkových lyžíc)
·         4 tbsp honey/maple syrup
-   5 lyžíc medu 
·         1/2 tsp of vanilla extract (optional)
-   pol čajovej lyžičky vanilkového extraktu (nemusí byť)
·         almodns/wallnuts/strawberries/dried fruit...
-   mandle/vlašské orechy/jahody/sušené ovocie
·         silicone candy molds of your choice (hearts would be perfect but we also had to go for something funny as you can see)
-  silikónové formičky (ideálne srdiečka, keď je už toho Vaľentíína, ale nebojte sa použiť aj niečo vtipnejšie, treba byť originálni ;) ) 



The next steps are very easy. Put cacao, coconut oil and honey in one mixing bowl, set up a double boiler and mix it all together until it is smooth and melted. The consistency should look somehow like a melted chocolate.
Put your fillings into the molds and pour over the mixture. It would be better to put the mold on something stable before you pop it to your freezer because it is quite runny. Leave it for about one hour in the freezor and there you have it. Chocolate pralines made with love, healthy and delicious ready for your boyfriend/girlfriend. 

Nasledujúci postup je jednoduchý. Kakao, kokosový olej a med dáme do jednej misky a miešame nad vodným kúpeľom, aby sa všetko pekne roztopilo a spojilo. Výsledná zmes by mala mať konzistenciu roztopenej čokolády. 
Na spodok fomičiek poukladáme oriešky/jahody... a zalejeme našou "čokoládou". Je dobré to celé položiť na niečo stabilné, napríklad na drevenú doštičku a až potom šupnúť do mrazničky. V mrazničke to potom nechajte približne hodinku a je to hotovo. Zdravé domácky vyrobené pralinky, ktoré určite zabodujú ;) 






                                                ENJOY AND THANK YOU FOR READING! 
                                   Dúfame, že budú chutiť! Ďakujeme za prečítanie;)
                                                             Katka & Andy  ♥

No comments:

Post a Comment