2 April 2016

Easy Pease Chocolate Cheesecake



We are back (after a looong break) with this delicious recipe. Do you have some upcoming event or you just crave something sweet? Do not worry we got your back. This cheescake is a winner. Plus it is nobake and super easy ;)
Po dlhšej prestávke sme späť s jednoduchým receptom na výborný čokoládový čízkejk.
Jednoznačne vyskúšajte, chutí famózne a navyše sa nemusí piecť! Čo viac chcieť? ;)

Ingredients:
Ingrediencie
·         2 cups of biscuits of your choice (e.g. ground graham crackers)
·         1 balenie Bebe keksíkov (kto chce hrubší spodok dajte aj dva, potom však pridajte viac masla)
·         100 g butter
·         100 g maslo
·         500 g cream cheese
·         500 g nízkotučného tvarohu
·         250 ml heavy cream
·         250 ml šľahačkovej smotany
·         300 g dark chocolate (the darker the better)
·         300 g horkej čokolády (čím viac kakaa tým lepšie)
For the ganache:
Na polevu:
·         140 ml heavy cream
·         100 g dark chocolate

Crash your biscuits and mix with melted butter. Afterwards press the mixture into your cake pan. Melt the chocolate in double boiler and meanwhile whip your heavy cream.Then mix together with cream cheese. When the chocolate is melted, let it cool down for a while and then add to the cheescake mixture. Pour the mixture into the cake pan and now lets make the ganache!
Heat up the heavy cream (but do not boil!) and then pour over your dark chocolate. Let it sit for a while and then mix. It will all nicely come together and your ganache is done. Pour over the cheescake, pop some fruit at the top (time to be creative:P) and then let the fridge make its job. Leave it in the fridge for a few hours or overnight and there you have it! Super easy and delicious. Enjoy!

Rozdrvte keksíky a zmiešajte s roztopeným maslom. Potom ich roztlačte na tortovú formu, ktorú môžete vystlať alobalom. Vo vodnom kúpeli dajte rozpustiť čokoládu a zatiaľ si vyšľahajte šľahačku. Tú potom zmiešajte s tvarohom. Keď sa čokoláda rozpustí, nechajte ju chvíľu vychladnúť a následne zmiešajte s tvarohovou zmesou. Vylejte na keksíkový korpus a uhlaďte. A teraz šup na polevu. 
Postup je jednoduchý: Smotanu na šľahanie zohrejte ale nenechajte ju priviesť do varu. Do misky nalámte čokoládu a zalejte smotanou. Chvíľku nechajte postáť a potom premiešajte a vylejte na zmes. Nahádžte navrch akékoľvek ovocie, poprípade nastrúhajte ešte trochu čokolády a dajte do chladničky. Po pár hodinách alebo ideálne cez noc nechajte v chladničke.

2 comments: