3 April 2016

Eine kleine recipe for Sacher Torte



·        100 g plain flour/ all-purpose flour
·        100 g hladká múka
·        80 g custard sugar
·       80 g práškový cukor
·       ½ a pack of baking powder
·       ½ prášok do pečiva
·       100 g dark chocolate
·       100 g horká čokoláda
·       125 g butter
·       125 g maslo
·       3 eggs
·       3 vajíčka

Melt the butter together with your dark chocolate in a double boiler. Mix the eggs with sugar and when the chocolate with butter is melted, let it cool for a while and afterwards mix all together. At last add the flour with baking powder and mix until combined. Line your cake pan with parchment paper and bake in a preheated oven for 180° for about 30-40 minutes. Keep an eye on it, it would be a shame to burn this chocolate goodness. Finally, spread the apricot jam over the cake and afterwards pour over the melted chocolate. Enjoy ;)
(grin)


Rozpustíme maslo spolu s čokoládou vo vodnom kúpeli. Vajíčka vymiešame s cukrom a keď sa čokoláda rozpustí, necháme trošku vychladnúť a postupne pridáme a všetko spolu zmiešame. Nakoniec pridáme múku s práškom na pečenie a zmiešame. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečiem v rúre na 180° cca 30-40 minút. Kontrolujte  špáratkom bolo by škoda keby taká mňamka prihorela ;) Nakoniec, potrite marhuľovým džemom a roztopenou čokoládou. Dobrú chuť!

1 comment:

  1. Ďalší skvelý recept. Už sa neviem dočkať keď ho vyskúšam :)

    ReplyDelete