We are back
(after a looong break) with this delicious recipe. Do you have some
upcoming event or you just crave something sweet? Do not worry we got your back.
This cheescake is a winner. Plus it is nobake and super easy ;)
Po dlhšej prestávke sme späť s jednoduchým
receptom na výborný čokoládový čízkejk.
Jednoznačne vyskúšajte, chutí famózne a navyše
sa nemusí piecť! Čo viac chcieť? ;)
Ingredients:
Ingrediencie
·
2 cups of biscuits of your choice (e.g. ground
graham crackers)
·
1 balenie Bebe keksíkov (kto chce hrubší
spodok dajte aj dva, potom však pridajte viac masla)
·
100 g butter
·
100 g maslo
·
500 g cream cheese
·
500 g nízkotučného tvarohu
·
250 ml heavy cream
·
250 ml šľahačkovej smotany
·
300 g dark chocolate (the darker the better)
·
300 g horkej čokolády (čím viac kakaa tým
lepšie)
For the ganache:
Na
polevu:
·
140 ml heavy cream
·
100 g dark chocolate
Crash your
biscuits and mix with melted butter. Afterwards press the mixture into your
cake pan. Melt the
chocolate in double boiler and meanwhile whip your heavy cream.Then mix
together with cream cheese. When the chocolate is melted, let it cool down for a while and then add to the cheescake mixture. Pour the mixture into the cake pan and now lets make
the ganache!
Heat up the
heavy cream (but do not boil!) and then pour over your dark chocolate. Let it
sit for a while and then mix. It will all nicely come together and your
ganache is done. Pour over the cheescake, pop some fruit at the top (time to
be creative:P) and then let the fridge make its job. Leave it in the fridge for
a few hours or overnight and there you have it! Super easy and delicious.
Enjoy!
Rozdrvte
keksíky a zmiešajte s roztopeným maslom. Potom ich roztlačte na
tortovú formu, ktorú môžete vystlať alobalom. Vo vodnom kúpeli dajte rozpustiť
čokoládu a zatiaľ si vyšľahajte šľahačku. Tú potom zmiešajte s tvarohom.
Keď sa čokoláda rozpustí, nechajte ju chvíľu vychladnúť a následne zmiešajte
s tvarohovou zmesou. Vylejte na keksíkový korpus a uhlaďte. A teraz
šup na polevu.
Postup je jednoduchý: Smotanu na
šľahanie zohrejte ale nenechajte ju priviesť do varu. Do misky nalámte čokoládu
a zalejte smotanou. Chvíľku nechajte postáť a potom premiešajte a vylejte
na zmes. Nahádžte navrch akékoľvek ovocie, poprípade nastrúhajte ešte trochu
čokolády a dajte do chladničky. Po pár hodinách alebo ideálne cez noc
nechajte v chladničke.
Mňam ten vyzerá ale krásne.
ReplyDeletea ešte lepšie chutí ;)
ReplyDelete