This
time we are going to show you one of the most traditional recipes for Slovakia.
“Grilážky” We dare you to pronounce it:P. Let’s call it Caramel bars in here.
Čas
ukázať vám jeden tradičný vianočný recept na karamelové tyčinky – grilážky.
Piekli ste ich aj vy tento rok?
In
Slovakia there is no household without these goodies during the Christmas time.
We
hope you will give it a try, no matter where you live.
Na
Slovensku nie je asi domácnosť, kde by sa tieto karamelové tyčinky počas Vianoc
nepiekli. Dúfame, že ich vyskúšate aj vy, nezávisle od toho, kde žijete J
You will need:
Budete
potrebovať:
·
250
g of chopped walnuts
·
250
g of sugar
·
250g
of butter (unsalted)
·
1
can of sweetened condensed milk
·
Plain
wafers
·
250g
nasekaných vlašských orechov
·
250g
cukru
·
250g
masla
·
1
konzervu kondenzovaného mlieka (salko)
·
Tortové
oblátky
The first step is to make a
caramel.
Prvým
krokom je spraviť karamel.
When the sugar is melted, add the can of condensed milk.
Keď
je cukor roztopený na karamel, pridajte kondenzované mlieko.
MAKE SURE to
constantly stir it, it can get burned pretty easily!
Stále
miešajte, inak vám to môže veľmi rýchlo prihorieť.
Stir until it is combined and
then you can add the butter.
Miešajte
dovtedy, kým sa karamel nespojí s kondenzovaným mliekom. Potom môžete
pridať maslo.
Finally, put in the chopped wallnuts to make a compact mixture with which you will
fill the wafers.
Nakoniec
pridajte orechy, aby sa vytvorila hustá zmes (ak je riedka, nebojte sa pridať
ešte orechy), s ktorou budete plniť tortové oblátky.
One
additional step: To make the bars look extra fancy, you can melt some dark chocolate and
pour in a half of the bar. Or even the whole bar if you like. ;)
Jeden dodatočný krok: Ak chcete aby tyčinky vyzerali farebnejšie a krajšie, namáčajte polovicu (alebo aj celú tyčinku) do roztopenej čokolády.
Jeden dodatočný krok: Ak chcete aby tyčinky vyzerali farebnejšie a krajšie, namáčajte polovicu (alebo aj celú tyčinku) do roztopenej čokolády.
No comments:
Post a Comment